Kvadratmeterlott

Kvadratmeterodlingen har redan börjat.
Kvadratmeterodlingen har redan börjat.

Som ni ju vet brukar vi varje år i augusti anordna en skördemarknad för allmänheten, då vi säljer grönsaker, blommor, sylt och saft. Vanligtvis får vi in 8 – 10 000 kr på försäljningen. Dessa pengar inte bara bekostar vår interna skördefest som följer på skördemarknaden utan tillför också vår kassa några välbehövliga tusenlappar. Så var det dock inte förra året. Av någon anledning var vi odlare dåliga med att skänka bidrag till marknaden. Efter en knapp timme var allt sålt och många potentiella köpare fick gå hem tomhänta. För att detta inte ska upprepas i år har vi en idé som vi vill testa på er.

Det finns en lott som vi inte kommer att hyra ut i år. Den som hade lotten har lämnat den i mycket gott skick. Varför inte använda denna lott till att odla produkter till skördemarknaden?

Vi vet att de flesta av oss har nog med jobbet på den egna lotten, men vad skulle ni tycka om att på en kvadratmeter av denna outhyrda lott så något lättodlat som vi kan sälja på marknaden? Mangold, rödbetor, squash, lök, persilja är några exempel på lättodlade grönsaker och det finns också många lättodlade blommor.

Ni får självklart välja vilken gröda ni själva vill. Föreningen bekostar gödsel men utsädet står odlaren själv för. Och det är den som sått som sköter om sin lilla odlingsyta.

Kvadratmeterodlingen äger rum på lott nr 85, precis nere vid södra ingången.
Kvadratmeterna är uppmätta och nummermärkta. Det finns 22 lotter. Det finns gödsel att tillgå på lotten. På anslagstavlan sätts idag upp en lista på odlarna. Om man vill kan man skriva upp vad man tänker odla på listan.

Det finns några lotter kvar. Om någon som vill vara med men som ej anmält sig kan man skriva upp sig på listan och ta ett ledigt nummer. Eller prata med någon i styrelen

Styrelsen gm Kerstin