Skördemarknad och skördefest 30 augusti

Nu är det snart dags för odlarårets stora begivenheter. SKÖRDEMARKNADEN kl 11 och vår interna SKÖRDEFEST kl 15 som äger rum SÖNDAGEN den 30 augusti 2015.

Skördemaknaden äger rum precis utanför själva kolonilottsområdet, på gräsmattan nära fotbollsplan. Där säljer vi grönsaker, blommor, sylt, saft, kryddor. Det är en populär marknad som brukar samla en hel del folk från grannskapet – vi sätter upp affischer och annonserar i lokaltidningen. Försäljningen ger ett välbehövligt tillskott till föreningens kassa.

OBS skördemarknaden är en angelägenhet för ALLA ODLARE! Även om man inte kan/inte vill vara med den dagen så förväntas av oss alla att vi bidrar med något av det vi odlat till marknaden! Vi tar emot alla sorts grönsaker, blommor osv , potatis dock undantaget för vi har en stor potatisodling på kvadratmeterodlingen som uteslutande går till marknaden. Därtill kommer vi att ha en SAFT- och KAFFEBAR i anslutning till försäljningen.

Skördefest
På eftermiddagen, kl 15,  är alla odlare välkomna till stugan. Där kastar vi oss ut på en TIPSPROMENAD! Sen börjar vår SKÖRDEFEST ! Det blir förtäring av skilda slag som föreningen bjuder på.

För att vi ska kunna beräkna matåtgång till festen måste vi veta hur många som kommer. Man måste alltså ANMÄLA sitt deltagande. Anmälningslistor kommer att sättas upp i veckan uppe vid stugan och på anslagstavlorna.

Det finns mycket att göra en dag som denna , läs mer i mejlet från Kersitn om vad som behövs hjälp med. Vi hoppas att många av er vill vara med och göra denna dag rolig och minnesvärd!

Vänliga hälsningar från styrelsen
genom Kerstin