Skördemarknaden

Försäljingsstånd
Uppdukat för försäljning, foto Ann Lindgren.
Grönsaker, foto Ann Lindgren.
Grönsaker till försäljning, foto Ann Lindgren.
Försäljningen är i full gång, foto Ann Lindgren.
Försäljningen är i full gång, foto Ann Lindgren.
Kaffe, saft och kakor. Foto Ann Lindgren.
Kaffe, saft och kakor. Foto Ann Lindgren.

Tack till er alla!

Årets skördemarknad gick av stapeln den 28 augusti. Marknaden var jättefin med välfyllda bord och varierat utbud! Tack för ett gott samarbete Bibbi och Anne-Marie som hjälpte till med försäljningen av potatis, grönsaker, blommor, växter, frön, sylt och saft och mycket, mycket annat! Och vår lilla assistent Stella som charmade alla! Kaffebaren var mycket populär. Förutom kaffe/te/saft serverades minst sju sorters kakor och annat hembakt! Tack Kerstin och Barbro som skötte kaffebaren! Och tack vår sekreterare Ann som såg till att vi fick en fin skördefest! Och sist men inte minst, ett varmt tack till alla odlare för era generösa bidrag och alla frivilliga insatser som gjorde dagen så lyckad!
Styrelsen
genom Anja

Det är min första skördemarknad. En skördemarknad innebär också en hel del krafttag. Innan marknaden var det många skottkärror som rullade med grödorna och en hel del möbler som skulle bäras. Men sällan har ett sånt arbetslag skådats. Alla visste precis vad som skulle göras och tycktes ha hur mycket styrka och energi som helst. Och jag vill tillägga att jag var väldigt imponerad av gänget damer som skötte försäljningen. Det var en både proffsigt och en mycket trevlig stämning! Efter marknaden då allt var återställt i sin vanliga ordning, så samlades vi vid kolonistugan. Ingrid hade iordningställt en tipspromenad, med frågor som fick mycket gott omdöme. Tack Ingrid! Stig hade alla rätt och fick ”Stockholms gröna rum” (bok skänkt av Barbro Wikman) i pris. Sedan var det buffé av knytis-mat. Några ytterligare odlare tillslöt. Efterrättsbordet/kakbordet (rejält) blev samlingspunkten innan alla som börjat sin dag klockan 09 började färden hemåt. Det blev en bra ”Skörde-dag”!
/Ann